Verzekering voor je aansprakelijkheid

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekerd je aansprakelijkheid. Je bent aansprakelijk als je iets of iemand (per ongeluk) schaadt. Stel: je bent op bezoek bij een goede vriend. Bij de ingang staat een antieke vaas. Wanneer u naar binnen stapt stoot u per ongeluk de antieke vaas om. De vaas is kapot. Je vriend kan je dan aansprakelijk stellen voor het breken van de vaas. Op dat moment kan je de aansprakelijkheidsverzekering inschakelen. Je kan deze kosten verhalen bij de verzekering. Je kan ook aansprakelijk worden voor het veroorzaken van letselschade.

Verschil met WA- verzekering

De WA verzekering is een verzekering voor de auto. Als je over een auto beschikt is de WA verzekering verplicht. Hiermee verzeker je de schades die jij veroorzaakt hebt met de auto. De schades aan je eigen auto worden hier niet mee verzekerd. Hiervoor kan je een aanvullende verzekering afsluiten, de WA plus of WA volledige casco. Bij deze verzekeringen worden ook de schades van je eigen auto verzekerd. Het verschil met de aansprakelijkheidsverzekering is dat de WA verzekering echt is voor de schade die veroorzaakt zijn met de auto en bij de aansprakelijkheidsverzekering is dit niet zo. Een ander verschil: de aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht en de WA verzekering is wel verplicht (als je over een auto beschikt).

Vergelijken

Er zijn veel verzekeringen en het is begrijpelijk als je niet goed kan kiezen. Om de juiste keuze te maken kan je de verzekeringen met elkaar vergelijken. Dit kan je online doen. Door je gegevens en wensen in te vullen krijg je een lijst met verzekeringen die goed bij jou en jouw situatie passen. Een gemakkelijke manier om de verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

De aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers en bedrijven is anders dan de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Deze verzekering is speciaal voor ondernemers en heeft ook een hele andere dekking en voorwaarden.